zonneplan

Het principe van een warmtepomp boiler is precies dezelfde als die van een warmtepomp. De warmte wordt uit de buitenlucht gehaald door middel van compressie en expansie.

In Tegenstelling tot de gewone warmtepomp, die de energie gebruikt om de ruimten in de woning te verwarmen, gebruikt de warmtepompboiler de energie om water op te warmen voor onder andere keuken-, badkamer-, bad-, en douchegebruik.

Een warmtepompboiler onttrekt zijn energie aan omgevings- of ventilatielucht. Gemiddeld gebruikt een warmtepompboiler om zijn tapwater aan te maken 35% elektrische energie en 65% aan gratis warmte uit de omgeving. Mits toevoeging van zonnecollectoren daalt dit verbruik naar ongeveer 10%. Niet alleen goed voor uw budget, maar ook voor het milieu.
Watertemperaturen tot 60°C. Inhoud beschikbaar van 200 of 300 liter.
Onze warmtepompboilers hebben een roestvrijstalen kuip met een aluminium warmtewisselaar voor het koelgas aan de buitenzijde van de tank om elk risico van contaminatie te vermijden. Alle toestellen zijn uitgerust met een hoogefficiënte R 134-compressor. Een 5 cm dikke isolatielaag zorgt voor minieme statische warmteverliezen. De toestellen zijn volledig microprocessor gestuurd en beschikken over een intuitief touchscreen bedieningspaneel.

 

logoAquaplex logoDimplex